Jeg ønsker meg en kjøkkensofa


Bildet er lånt fra nettsiden til Skan Møbler.

Denne for eksempel. De selger den på Skan Møbler, der vi kjøpte salongen vår. En kjempebutikk med fantastisk service. Men nå er ikke drømmemannen helt i samme drømmeland som meg når det gjelder denne her. Sofa på kjøkkenet liksom .. noe så teit! Jaja, hver sin smak. Men bør nok helst ha mannen med på laget når det er snakk om 14.000 kroner. Litt mye å legge i en sofa på et kjøkken som jeg aller helst vil fornye helt, med innredning og det meste. Men den drømmen kommer til å forbli en drøm ganske så lenge .. og med en ny sitteanordning så hadde det jo blitt litt nytt i det minste.

Det var den lottogevinsten da .. burde det ikke ha vært vår tur nå snart? Synes vi har venta og venta ganske så tålmodig i en hel evighet ..

Å være syk resulterer som regel i mange ideer. Etter å ha ligget her hjemme og ikke gjort en dritt annet enn å surfte på nettet siden i fjor har jeg jo funnet ut at det går an å lage en kjøkkensofa. For oss uten den helt utømmelige bankkontoen. En vanlig Ikea-sofa som du skifter bein på for eksempel er en gjenganger hos forskjellige andre bloggere som har ramla innom samme ide. Men her blir det for stort. En vanlig sofa har for mye dødkjøtt (les store armlener og rygg), pluss at den er for dyp til at vi har plass til den. På kjøkkenet vel og merke, og det er jo der jeg i min fantasiverden befinner meg for øyeblikket.


Bildet er lånt fra nettsiden til Bemz.

Men så streifa tanken min Karlanda-benken. Den er tilnærma perfekt i fasong og størrelse. Venninna mi på Jæren har en slik studd vekk en plass. Gammel og blå og slitt i trekket. Sendte en sms og spurte om ho ville selge, men da jeg hadde fortalt hva jeg skulle med den .. så stjal ho likegodt ideen. Typisk ho, og litt irriterende.

Det har vært noen slike benker til salgs på finn før jul. Men de er der jo ikke nå lengre, nå som jeg har et sånt akutt behov for en. Prisen har ligget på 600 kroner. Grei og overkommelig. Men altså, de er allerede solgt. Benken gikk vel ut av Ikeas sortiment for 8-10 år siden, minst, og sannsynligheten for at mange har den enda er vel ikke så veldig stor. Den var ekstremt diger og vond og plassere, med en lengde som en treseters sofa. Egentlig et feilkjøp spør du meg. Den så ikke så stor ut da den sto i butikken, men hjemme derimot .. skrekk og gru!


Bildet er fra stua på hytta, tatt i sommer, benken står under vinduet.

Vet hva jeg snakker om, for jeg har en selv. På hytta. Men etter å ha flytta den rundtomkring i flere år, har jeg endelig fått plassert den på en vettug plass i stua. Med nytt trekk bestilt hos Bemz i fjor passer den endelig inn der den nå står. Skal jeg rett og slett få henta den inn til fastlandet, montert på noen høyere ben som jeg har funnet ut at de har på Skeidar, kjøpe noen nye puter til å ha i rygggen .. og vips, så har jeg jo en kjøkkensofa på sparebudsjett. Trekket som er på nå passer perfekt til de nye gardinene her hjemme i stua, skulle nesten tro det var en mening med det ..

Billigere kan det vel neppe bli. Men så var det det da .. hva skal vi da ha på hytta? For vi trenger litt mer sitteplasser enn hjørnesofaen der ute, og for å kompensere med de sitteplassene vi mister om jeg tar benken hjem så må vi ha minst tre stoler. Og tre stoler tar mye plass. Om en ikke satser på klappstoler, eller bare tar inn noen av utemøblene når behovet melder seg. Det er jo også et alternativ.

Konklusjon: Det er farlig å være syk og hjemme fra jobb for lenge av ganga. Det kan bli særdeles dyrt eller særdeles mye å gjøre når en igjen er oppegående. ;o)

11 kommentarer
  1. ernashus: Hehe .. ja, for vi satser jo fortsatt på at været når vi er på hytta skal være det perfekte sommerværet, så da sitter vi jo ute uansett. Selv om vi i løpet av de siste årene har fått erfare noe ganske annet. Men vi gir oss ikke så lett! ;o)

  2. Syns det var en god ide å bruke den på hytta jeg. Og som du sier – ta inn noen av utemøblene de gangene dere trenger flere sitteplasser enn sofaen. 🙂

  3. fruensvilje: Det er plass. For tidligere hadde vi en gedigen hjørnebenk i furu, 3 x 2 seter pluss selve hjørnet, på det samme kjøkkenet. Dermed trenger det altså ikke å forbli en drøm … ;o)

  4. Du får prøve å si tl deg selv att dette bare er en drøm ferdig med det :))nå hvet jo ikke jeg vor stor kjøkken du har,men litt størrelse må det være for å romme en hel benk

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg