På plass på sykehushotellet

Fem timer i tog er kjipt. Men egentlig gikk turen veldig greit. Jeg har ei utrolig tapper datter, og så lenge ho tar det så bra går det naturlig nok mye bedre for de som er rundt ho også.

Vi tok trikken til hotellet. Greit å finne frem, det kunne jeg nok faktisk klart helt på egenhånd. Tror jeg. Fikk tildelt rom, låste oss inn, og der var radioen på, en rullestol sto foran senga og oppi senga lå det en mann og en dame. Jepp. Han i resepsjonen hadde gjort feil. Vi kom for seint til å få mat som egentlig var bestilt (eller inkludert), men etterhvert fikk vi bestilt oss en pizza.

Pengene flyr. Med tog, trikk, pizza og min egenandel på hotellet er vi snart oppe i 2000 kroner allerede .. Det er dyrt å være syk i Norge. Men jeg var heldigvis så lur å betale hotellet kontant, hvis ikke kunne jeg jo ha vært så uheldig at de hadde reservert en viss sum på visaen, og de ville muligens vært låst i opptil 10 dager før de ble tilbakeført til kontoen min. Da hadde det ikke vært så mye mer å leve av for meg de resterende dagene.

Har vært ute for det et par ganger før på norske hotell. 3000 kroner ble låst i nesten to uker. Det resulterte i at pengene jeg skulle ha brukt den helga ikke var tilgjengelige. Det ble en skikkelig kjip weekend! Den ganga var jeg ikke engang klar over det, her sto det i det minste oppslag i resepsjonen. Merkelig prosedyre egentlig. Litt frekt synes jeg. Alle har jo ikke ubegrensede midler på lønnskontoen.

Det er ikke lov å ommøblere på rommet. Sånn i tilfelle du lurte på det. Om vi gjør det, og tingene ikke er flytta tilbake når vi reiser, så trekker de 1000 kroner for det. Om vi stjeler med oss et ullpledd som ligger i skapet koster det 750 kroner. Men nå har ikke vi for vane å forsyne oss av andres eiendeler, så det skal nok gå bra. Dessuten har de jo ikke noen konto å trekke det av heller.

I morra skal vi møte på Rikshospitalet kl. 8.00. Må opp tidlig for å rekke noe mat først. Jeg håper bare at de har en plan for dagen, at vi ikke bare blir sittende der og vente og vente før det begynner å skje noe. Tålmodigheten min kommer garantert til å bli satt på en prøve de kommende dagene. Bortsett fra det håper jeg alt kommer til å gå bra.

14 kommentarer

Siste innlegg