Grønningen fyr en go’værsdag

Det er sjeldent det er så fint og stille her ute i havgapet. Men torsdag var som sagt dagen. Vi tilbragte den på sjøen. Det fins nemlig ikke noen bedre plass for en sørlending en smeigedag som dette. Dette her må vel være den aller fineste dagen i sommer. Bare så synd det er så langt mellom slike nytelser, men det er muligens det er akkurat det som gjør at vi setter sånn pris på dem?

Hverdagskost er det ikke akkurat. Det der at en bare kan hoppe ut av båten og bade mens den ligger duvende i dønningene ved siden av. Men akkurat sånn var det på torsdag! Vi ble liggende riktig lenge midt utpå havet, badet, solte oss og følte oss helt aleine i denne verden. Helt til noen ble så nysgjerrige at de nesten kjørte oss ned for å se hva som foregikk ..


Vil du vite mer om fyrene utenfor Kristiansand? Sammen med Oksøy og Odderøya fyr danner Grønningen en sammenhengende kjede av navigasjonshjelpmidler for skip som skal inn til Kristiansand. Klikk på linkene her for å se flere bilder fra Oksøy og Odderøya. De sistnevnte er tatt i vinter, litt annerledes på den årstiden, sikkert nydelig, men jeg foretrekker absolutt sommeren om det var noen som lurte ..

:o)

7 kommentarer
  1. Har vært uttpå der mange ganger når jeg var jentonge. Gode minner jeg husker ennå. Så gøy at du tar så flotte bilder. vekker så mange gode minner. Jeg sliter litt med å legge inn bilder, og gjøre det sånt fint som du.
   Jeg lærte data kjempeseint… ,men lærer fort. Kjempe fin blogg du har .

  2. Å, Grønningen er flott. Vi overnattet der en gang det var sånn smeigevær for mange år siden. Herlig. Men i den tiden gikk Silvia Ana forbi, og da måtte vi ned å passe på båten. Fort gjordt å glemme det når man ligger å nyter sola eller når man sitter i hyggelig lag i sjøbua..
   I allefall et flott fyr:)

  3. Så nydelige bilder :-)) Jeg er også fra Kristiansand og har kost meg mer enn en gang på Grønningen. Vi får håpe at sommeren ikke er helt over ennå så i kan kose oss på fjorden en stund til. 🙂

  4. Grete: Nei, normalt er det ikke så lett å komme innpå her med noe som helst. For mye sjø og skjær. Neste helg skal vi på en helt annen hyttetur, med hele slekta til drømmemannen. Det blir andre boller det enn denne stille tilværelsen vi har hatt de siste månedene her ute på øya!

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg