Trinitatis Kirke, København

Dette skal visstnok være et av
Danmarks mest 
kjente byggverk.
Rundetaarn ble bygd mellom 1637 og 1642. Rundetaarns Sneglegang er unikt i europeisk arkitektur. Den 209 meter lange spiralgangen snor seg 7½ gang rundt tårnets hule kjerne opp til spiraltrappen, som fører deg det siste stykket opp til utkikkstårnet. Sneglegangen er den eneste forbindelse mellom tårnet og bibliotekssalen/
ringerloftet og tårn og kirke.

Halvveis oppe i Rundetaarn ligger Bibliotekssalen. Her var hele universitetets boksamling en gang samlet. Biblioteket åpnet i 1657 og huset ca. 10.000 bøker som før hadde vært spredt rundtomkring i Københavns gamle universitetsbygninger. I 1861 vokste boksamlingen seg så stor at den ble flyttet til  nye lokaler og salen har siden blitt brukt til maleratelier for en kunstner og depot for Zoologisk Museum. Biblioteket ble restaurert i 1987 og er nå en populær utstillings- og konsertsal.

Tårnet så mekting ut der ruvet i gata. Jeg var nok litt skeptisk da jeg sto og kikket opp og lovet drømmemannen og bli med til topps. Egentlig ble jeg litt letta da det viste seg at det ikke var trapper hele veien opp, bare en bakke.
En papirhaug på golvet = kunst? Jaja, har aldri påstått at jeg er kunstinteressert ..


Et glimt inn iTrinitatis Kirke, et mektig syn

Neste: Byen i byen

:o)

7 kommentarer
  1. fruensvilje: Ja vi har hatt en fantastisk opplevelsesrik tur. Synes jeg hadde vært borte i en evighet da vi kom hjem igjen. Tror igrunnen denne type ferie gav litt mersmak .. kanskje vi kan komme oss enda lengre vekk neste gang .. Mye fint å se nedover i Europa, eller til østblokklandene. Får henge oss på min datter og familien neste gang de kjører til Litauen kanskje. Om feriene passer overens.

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg