Et døgn i Skagen

Denne lille byen, på toppen av Danmark, byr på en mengde opplevelser. Her finner du fantastiske shoppingmuligheter, flott badestrand, restauranter og et utall av hotell og overnattingssteder. I Europeisk målestokk er Skagen en liten by, men opplevelsene og inntrykkene er mange. Jeg kan gå rundt og studere hus og omgivelser i en hel liten evighet gjennom linsa, og storkoste meg i det flotte sommerværet som vår første feriedag ble velsignet med.

Reisefølget vårt kom ned dagen før oss. De hadde booka lang tid i forveien, men siden vi ble med litt sånn i siste lita så var det ikke akkurat flust med overnattingstilbud å velge mellom.

 

Vi fant likevel et ledig rom på Foldens Anneks. Nyoppussa, reint og pent, vannvittig varmt og temmelig overmøblert. De kunne spart seg de to stolene og bordet som var studd inn mellom senga og skapet. Det var umulig å bruke det uansett. Badet var stort og fliselagt. Uteplass hadde vi ikke og frokosten ble servert på Foldens Hotell som ble opplyst til å ligge ca. 500 meter fra rommet vårt. Den som har målt dette har tydeligvis ikke helt begrep om hvor mye en meter egentlig er .. 

Da vi kom hadde de ikke gjort rent rommet vårt. Litt nedtur, det lukta innestengt og andres gammel fyll .. men en time etter var det fiksa. Selv om førsteinntrykket ble litt redusert av dette, så var det forsåvidt en grei plass for ei natt.

Det ble litt shopping i løpet av denne dagen vi var her. Høstsalget var godt i gang, og muligheten for det store kuppet var absolutt til stede. Jeg fikk meg to ny kjoler til halv pris og ei softshelljakke til en brøkdel av ordinær pris.

Vi hadde en temmelig høy sydenfølelse da vi var der. Sola steika, himmelen var knallblå og det var med stor iver vi la ivei til stranda utpå ettermiddagen. Men der tok den følelsen en brå slutt! Vannet var iskaldt, eller iallefall ikke mer enn 16-17 grader, så det var bare på trass vi klarte å dukke oss og ta noen få svømmetak.

Det ble en tidlig kveld på oss. Båten vår gikk 7 om morra’n og vi hadde vært oppe siden 5. Men det virka som om vi hadde hatt ferie i en hel liten evighet da middagen var over på kvelden .. mens vi såvidt hadde starta på første feriedag.

Dagen etter dro vi videre mot Ebeltoft. Her skulle vi dele leilighet med reisefølget vårt og dette var egentlig hele grunnen til at vi kom oss vekk litt fra hytta og sørlandsk skjærgård i sommer. Vi ble bedt med siden de hadde to ledige sengeplasser. Til å begynne med trodde vi det var snakk om køyeseng på et soverom, men etter litt nærmere undersøkelser fant vi ut at det var snakk om en sovesofa i stua .. så vi var litt spente på vårt neste stopp hvor vi skulle tilbringe to netter ..

:o)

13 kommentarer
  1. Grete: Veldig koselig her ja. Har vært her to, tre ganger før. Den obligatoriske fylle-/sykkelturen de aller fleste sørlendinger har en gang eller tjue i løpet av livet. Et par ganger bare sånn på gjennomreise og en langhelg for en del år tilbake. Alle gangene med fint vær! Men må innrømme at det frista stort å komme sjøveien heller, om bare båten hadde vært litt større ..

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg