Tidenes skjærgårdspåske

Aldri har vi hatt så fint vær i påska tidligere. Sol, vindstille, blå himmel  .. og varmt!! Åh, vi har nytt dagene på hytta for fullt. Hadde nesten ikke lyst til å reise inn igjen til sivilisasjonen engang. Kanskje vi bare skulle flytta ut heller?

Å fylle drivstoff er ikke like gøy alltid. Det er bare sykt dyrt! Her på Hartmanns brygge er det somregel alltid minst en krone dyrere enn andre plasser i byen, når en tenker på sjønære bensinpumper vel og merke. Før påske kosta det 15,49 pr. liter. Og når du skal ha godt over 100 liter for å fylle en tank, ja da er det ikke bare lommerusk vi snakker om liksom.

Det er litt merkelig. De som har dieselmotor de fyller avgiftsfri diesel. Hvorfor kan ikke vi som har bensinmotor i det minste bli fritatt for avgiftene på drivstoffet vårt vi også? Tydeligvis veldig forskjell på folk ..

Bye bye byen! Nå er vi klar for noen dager uti skjærgården.

Åååh! På plass! Det er bare helt ubeskrivelig deilig! Vi hadde stort sett sol og fint vær hele tiden. Torsdagen var det tjukk tåke rundt oss, på alle kanter, og et lite øyeblikk mista vi utsikten til nabolaget vi også. Da ble det skikkelig rått og kaldt! Men heldigvis varte det ikke lange stunda. Faktisk har vi hatt så fint vær denne påska at det slo hele sommerferien i fjor! Får bare krysse alt vi har og satse på at dette ikke var sommeren 2011 som nå allerede er forbi ..

Familiens yngste sjarmør hadde sitt aller første hyttebesøk hos oss. Han begynner å bli stor denne karen gitt og morfaren er kjempestolt og synes jo selvsagt han er den aller skjønneste babyen på denne jord ..

Badestampen ble fylt og fyrt for første gang i år. Den lakk en del til å begynne med, men det gav seg kjapt. Rundt her har vi et prosjekt som vi, eller iallefall jeg, håper blir ferdig før sommerferien. Vi skal ha litt terrasse opp og rundt den. Egentlig burde vi vel nesten hatt et fangnett til å ta imot besøkende på avveie også, for det er temmelig bratt og langt ned. Men utsikten, den er det ikke noe å si på.

På ei sommerhytte sitter vi for det meste ute. Derfor drømmer vi stort om ei grillbu her som paviljongen sto så fint i fjor. Den revna imidlertid en sommernatt i fjor, og selvsagt går det ikke an å kjøpe bare nytt tak! Vegger og myggnett derimot kan vi få fatt i både her og der .. men altså, det var taket som sa takk og farvel hos oss.

Hytta midt i bildet her er min søsters. For meg som er vokst opp der ute uten denne nabobygningen irriterer den noe veldig innimellom. Mye av utsikten er vekk! Men det var jo denne måten vi kunne gjøre det på når vi ikke ville ha hytta felles. Noen ulemper må en vel kunne tåle, for vi har jo i det minste et hytteparadis som ikke alle er forunt. Vi har hver vår hytte på felles tomt. Felles brygge og sjøbod. Men selv om vi er nærme hverandre så sitter vi ikke og glor på hverandre. Så sånn sett er hyttene plassert perfekt i forhold til hverandre.

Takker gode venner for utrolig dugnadsånd og masse hjelp! Jeg hadde trodd vi skulle slite med denne haugen av gammel, råtten ved og plankebiter resten av året. Men nå er den altså vekk!! Alt går så mye bedre når en bare er litt flere til å dra lasset .. men vi er ikke helt vant til å be om hjelp, så dermed blir det til at en sliter med det meste selv. Om det da ikke bare dukker opp noen som bare setter igang på egenhånd omtrent. ;o)

Påskeliljeløkene fra min barndom bærer blomster enda. Kanskje er de blitt litt færre, men de varmer desto mer der de står hist og pist og lyser opp med sin glade, gule farge.

Skjærgårdshøna var god i farten. Lykkelig for endelig å få litt vomfyll igjen, for ikke å snakke om den friske sjøluften på terrassen.

Dette er livet! :o)

7 kommentarer
  1. Når man får sånne dager ønsker man at de skal vare og vare og vare. Hverdagen blir deilig fjern, og jeg skjønner godt at dere kunne tenkt dere å være mer på hytta. Flott sted! Sørlandet er vakkert på sommeren, men våren er sikkert minst like bra. Så deilig!!

  2. Ser ut som ein fantastisk deilig ferie! Til tross for 28 grader og lange strender i Australia blir eg nesten misunnelig 🙂 Lite som slår ekte norsk påske 😉 Klem

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg