Høstens slankekur

Det beste av alt er at det er usedvanlig effektivt og billig. Ja, faktisk så blir det litt mer penger på kontoen etterhvert som jeg jobber meg ned i elendigheta. Men det tar tid, og selv om tid er noe av det jeg burde ha mest av så synes jeg det er litt kjipt å bruke så mye tid og krefter på noe som bare vi som bor her kommer til å merke. 

Lurer du på hvilken tullekur jeg har hoppa på denne ganga? Altså, det er ikke meg selv jeg slanker, ei heller drømmemannen, selv om vi nok burde ha tatt oss skikkelig sammen der også. Neida, det er hjemmet vårt. Vi har så mange ting. Eller jeg har. Han har jo flytta og kasta opptil flere ganger på alle disse årene jeg har bodd meg inn i dette huset.

Jeg kaster svært lite. For kanskje en gang får jeg brukt for det igjen. Som de kassene på loftet jeg hadde stappfulle av klær som var blitt for små for meg. De der det sto MINUS 10 KILO på. Hadde altså. Det er gitt til Fretex for lenge siden. Uansett måtte det 10-tallet ha bytta plass med et 25-tall om de fortsatt hadde befunnet seg der oppe nå.

Nå derimot, har jeg tatt meg skikkelig sammen. Jeg rydder. Selger. Gir bort. Kaster. Det går seint fremover, men en gang i fremtiden skal jeg nok bli ferdig. Om ikke før, så iallefall den dagen vi skal flytte herfra. Men frem dit er det en laaaang vei å gå. For øverst i dette huset der har vi nemlig et loft. 

Hurra! Der er det 120 kvm studd med … tja, ikke vet jeg. Så dette kan jo bli spennende. Der kan du sikkert finne det meste en kan samle opp på tjue år i samme hus. Med tre unger, litt ekstrem interesse for klær og pyntegjenstander, og litt for god økonomi. Enn så lenge har jeg bare jobba meg gjennom soverommet vårt, og det rommet barnebarna sover på når de er her. Pluss noen plastkasser med klær og sko som har stått litt rundt forbi i kroker og oppå skapene her og der.

Loftet har jeg tenkt på å rydde mange ganger tidligere. Men jeg fant alltid en unnskyldning slik at det ble utsatt. Om sommeren var det alt for varmt der oppe, om vinteren alt for kaldt! Noe har jo selvsagt kommet ned derfra på disse årene, ja, både ned og opp igjen. Og mye nytt har kommet til. Puuuh. Litt tungvint å rydde der oppe. Det er gulv over det meste, men det er lavt under taket. Så en må sitte, eller stå krokbøyd som sjuende far i huset. Og det er jo ikke verdens mest spennende sted å oppholde seg over tid … men etterhvert skal jeg nok komme meg opp der også. Selv om jeg først skal konsentrere meg om rommene vi oppholder oss i. 

Belønninga blir at det blir lettere å flytte herfra. Dessuten blir det litt mer penger på kontoen også. Bare forrige uke har jeg altså fått inn 7300 kroner på ting som bare har stått og tatt plass og støva ned. Men i denne summen inngår salg av ei tørrdrakt for padlere, en iPhone, to nattbord og en del klesplagg. Så det kommer altså ikke til å fortsette på dette viset fremover, selv om jeg omtrent har en hel klesbutikk liggende ute på nettet. Derfra ramler det inn noen hundrelapper i nye og ne, og det er ikke meg i mot.

Ikke alt blir solgt. Fredag, rett før stormen satte inn her, leverte vi fire store blå Ikea-poser til Hjelp oss og hjelpe – Kristiansand. Helt greie, fine, klær, mesteparten så tilnærmet nytt ut.

Skapet til drømmemannen slapp heller ikke unna. Han som alltid klager på at han ikke har bukser hadde hele 16 dongeribukser liggende når jeg fikk rota ut alt av skapene og skuffene hans. Pluss den han gikk med. Men de fleste var det noe galt med. Merkelig nok. Så kom ikke her og si at kjærringer er verst når det gjelder klesproblemer. Forskjellen er nok heller at mannfolka ikke snakker så høyt om det. For her var det nemlig bukser som var for trange i beina, bukser som var for trange i midjen, bukser med feil fasong … you name it! Bare tre stykker beholdt han. Puss et par sånn “krisebukser” som kunne brukes om han ikke fant de andre, eller om han skulle jobbe med noe. Akkurat som om han ikke har arbeidstøy … det har jeg nå samlet i ei hylle i et annet skap, og der er det plagg for enhver jobb, enten det er vinter eller vår.

Jeg sto på som en helt forrige uke. Til å være fibro-Marit vel og merke, ho der som er så totalt ulik den Mariten jeg helst vil være.Ho som jeg var før. Så dermed blir det ikke gjort noe i dag. Jeg er dårlig. Skikkelig elendig rett og slett. Aller helst har jeg bare lyst til å legge meg under dyna og grine. Og ikke komme ut før livet blir som det en gang var. Noe som aldri kommer til å skje sikkert, så dermed er det best å ikke falle for den dynefristelen. For da er det jo stor fare for at jeg blir der for evig og alltid.

Det kjennes ut som jeg har influensa. Uten feber. Og sånn har jeg jo hatt det i lange perioder de siste 8-9 årene. Så det er nok bare fibrosmertene som straffer meg fordi jeg ikke har bremsa ned litt tidligere. Fordi jeg bare har oversett kroppens protester. For det der er jeg nemlig ekstremt flink til! Helt til jeg totalt blir satt ut av spill. Da skjønner jeg at en hviledag i ny og ne faktisk talt er en nødvendighet i denne “nye” hverdagen min. Slik at jeg igjen kan fungere som et tilnærmet normalt menneske. Iallefall de gangene jeg menger meg med andre folk. 

Jeg har hatt nesten to fine uker på rappen nå. Og det gjorde underverker får både humør og det meste. Det var som et lite snev av et normalt liv. Noe som igjen førte til at jeg fikk sykt dårlig samvittighet for at jeg er blitt en nav-snylter. For kanskje, kanskje kunne jeg ha klart å gå litt på jobb også … men i dag skjønner jeg jo at det der var en idiotisk tanke. Selv om den var ganske fristene og på en måte litt oppløftende da den sveipa innom.

Ny uke, nye muligheter. Med en litt kjipt og treig start for min del, men da kan det jo bare bli bedre! I dag er det en fin høstdag her i Kristiansand, med sol fra blekblå himmel. Den skinner så flott inn gjennom alle vinduene i stua, og avslører støv både her og der, pluss masse vinduer og dører som skriker etter å bli pussa og gnikka litt på. Men selv om formen hadde vært bedre, så er det nok ikke det jeg hadde prioritert, om jeg hadde et valg. For det hadde vært en perfekt dag for å stelle litt i hagen. Men det blir det heller ikke noe av. Sånn er nemlig hverdagen med denne idiotiske diagnosen! Det er umulig å planlegge noe som helst. Og bare det er jo nok til at en kan bli litt tullete innimellom.

Håper du får en fin start på uka di. Hva du enn måtte finne på. 

 

Midtlivskrise på Facebook finner du HER. ♥ Følg meg gjerne om du liker hverdagsblogger fra sytende, middelaldrende kjærringer, fine bilder og noen turopplevelser i ny og ne. Det du ikke liker kan du jo bare scrolle glatt forbi. 

16 kommentarer
  1. En slik slankekur er nok noe flere skulle gjort. Jeg har faktisk begynt, flere ganger.. Men så var det dette med å gjennomføre det 😄
   Ha en fin helg 🙂

  2. Kjenner til den med menn og lufteturer med hund, de blir gjerne litt kortere enn de jeg tar. Viktig å disponere kreftene riktig. Kos deg i bursdag

  3. Brit: Det tar tid da. Må jo prioritere så veldig her, for å få dagene til å gå opp med helsa sånn tålig i sjakk. Og i dag prioriterte jeg lang tur med Jonas, for i går var han bare ute med mannen og da blir det ikke noen langtur for å si det sånn. Blir ikke noe rydding i dag, for skal i bursdag til svigerfar i ettermiddag, må lade opp litt til da. 😉

  4. Så flink du er! Jeg har og rydding i skap og kott, for ikke snakke om lof og kjeller som et evigvarende prosjekt. Gubben samler og jeg kaster…
   Men jeg ryddet ett kjøkkenskap i går, Det var liksom helt stappfullt av krus, og mange ble aldri brukt. Så nåer det litt mer luft i hyllene, noe gikk til Fretex, noe er lagt ut til salg men går til Fretex hvis det ikke blir solgt i løpet av uka, og 4 krus er solgt til ei på jobben.

  5. Toini: Føles veldig deilig på de to rommene som er ferdige nå. Å vite at det ikke ligger masse unødvendige ting studd inn her og der … tenker mye kan bli lettere om jeg fortsetter rundt i hele huset. For ikke å snakke om loftet. 😉

  6. fruensvilje.blogg .no: Takk, takk … jeg er dessverre blitt syk. Sånn i tillegg til det jeg har til vanlig. Vondt i halsen, hoster føler meg skikkelig uggen. I går lå jeg mest på sofaen. Veldig irriterende! Så denne ryddinga fikk en uventa pause allerede. Men det går jo over! 😉

  7. Lillian: Har egentlig ikke flytteplaner vi heller, men drømmemannen hadde nok flytta på dagen om vi hadde funnet noe som passet. Jeg er litt mer tilbakeholden der gitt. Har jo bodd her siden 1996 og trives veldig godt. Men huset er jo alt for stort, og det følger med alt for mye jobb som jeg ikke er i stand til å gjøre lengre … dessuten tar det vel et par år å rydde opp her, så det er like greit å få begynt. Slik at vi en gang kan få flytta, når den tid kommer.

  8. atlelundhaug.no: Det er kanskje det jeg i underbevissheten prøver å unngå, at noen andre må rydde opp i hele mitt rot den dagen jeg ikke er her mer, eller ikke er i stand til å gjøre det selv … begynner å nærme meg alderen der mamma døde, plutselig og ganske uventet. Må vel innrømme at jeg tenker mye på det innimellom. Eller på dere, som jeg har fulgt så lenge. En vet aldri hva morgendagen bringer. <3

  9. Herlig innlegg 😀 kommer til å følge deg nå. Jeg har også fibromyalgi, på 11.året. Jeg lever veldig bra med min fibro, men det har tatt tid å komme dit jeg er nå. Har du lyst til å ta kontakt med meg, gjør gjerne det. Klem

  10. Tror det må være høsten jeg som gir litt energi, jeg har startet å rydde meg gjennom huset jeg også. Jeg har ikke vært så heldig å selge noe, men helt utrolig hvor mye jeg har kastet i kontaineren til enten Fretex, Sjømanskirken eller Frelsesarmeen. Jeg har bodd her siden februar 1994 og har ingen som helst planer om å flytte, så jeg fant ut at jeg måtte rydde om om jeg skulle flytte. Så er planen å fram med vaskebøtta så jeg kan ta en runde med malekosten etterpå.

  11. veldig fornuftig,vi har som regel for mye alle sammen,og innimellom ønsker vi oss noe nytt,men da bør en lære seg å kvitte seg med noe også,lykke til videre med jobben og ja uken kan jo bli bedre når dette er gjort :=)

  12. Så deilig å få rydda opp! ja jeg begynte før sommeren jeg også..men stoppet opp…Vi skal ta et skikkelig tak snart..men må først ta oss råd til en kontainer…for mye må kastes….og vi orker ikke ta en og en ting ned bakken…Er så mye som har samlet seg opp….Du må bare nyte de gode dagene, også får du ta de dårlige så godt du klarer….Deilig å “slanke” inventaret i huset litt…

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg