Enkel sjokoladekake med kulturmelk

Denne kaka har vært en slager i heimen siden ungene var små.
Den er bakt til alle barnebursdager,
både til mine barn, mine nevøer og nå barnabarna.
Den var topp og ta med på skoleavslutninger og andre tilstelninger.
Lett å slenge sammen er den også!

 

Sjokoladekake med kulturmelk

Du trenger:
800 gram hvetemel
800 gram sukker
4 ts natron
1 liter kulturmelk
250 gram smeltet smør
1 ss kakaopulver
1 ss kanel

Rør sammen kulturmelk, natron og sukker.
Bland sammen resten av de tørre ingrediensene, og hell oppi dette litt etter litt,
samtidig som du blander inn det smeltede, litt avkjølte smøret.
La det gå en stund i kjøkkenmaskinen,
eller rør vel og lenge med ei sleiv.

Jeg fikk min første kjøkkenmaskin for 5-6 år siden,
så alt jeg har bakt før det ble til for håndkraft, og jeg bakte mye i forrige århundre.
Det er altså fullt mulig uten verdens beste utstyrte kjøkken! 
Det eneste du trenger er vel strengt tatt en steikeovn.

Hell blandingen opp i ei smurt langpanne,
jeg bruker den som hører til stekeovnen da dette er ei stor kake.

Stekes på 180 grader i ca. 30 minutter.
Dette avhenger litt av ovnen,
så jeg anbefaler å følge godt med første ganga.

Topping:
100 gram smeltet smør
1/2 kilo melis
8 ss kaffi
1 ss kakao
4 ts vaniljesukker

Bland alt sammen til en glatt, klumpefri glasur
og fordel over kaka når den er litt avkjølt.
Pynt med et eller annet.
Seigmenn, geletopper, kakepynt, godis.

:o)

I mine oppskrifter heter denne kaka Siw’s surmelkskake.
Enkelt og greit fordi jeg fikk oppskriften av mamma’n til noen barn
jeg var dagmamma for da minstemann her i huset var liten.
Har mange kaker og matretter med personlige navn.

Vil du forsøke deg på en mer sommerlig kakevariant?
Da anbefaler jeg Inger Hildes jordbærkake.
Den finner du oppskrift på 
HER.

12 kommentarer
    1. fruensvilje: Trippelfeiring altså! Da jeg og x’en var sammen feiret vi bursdagene sammen også. Han fyller år dagen etter meg. Men siden jeg alltid har holdt meg litt i bakgrunnen så var det vel stort sett han som fikk oppmerksomheten … tror ikke alle fikk med seg at jeg også hadde bursdag! :o))

    2. dvergpinschere i mitt hjerte: Min farmor bakte ei langpannesjokoladekake da vi var små. Men den liknet ikke på denne. Synes å huske at vi hadde den i en evighet under steikeovnen. I den ekstraskuffa som var der i gamle dager.

    3. Ida Caspara: Du må prøvebake den en gang. Enkel og veldig god, ikke så kompakt og tung som veldig mange andre sjokoladekaker i langpanne.

    4. Sjokoladekake er bestandig en slager, og denne uten egg passer perfekt når noen er allergiske for egg 🙂 Jeg har en ganske lik oppskrift, og hver gang jeg tar sukker oppi lukker jeg øynene… 🙂 For jammen er det mye sukker i kaken, men det er det som gjør at det blir så godt 🙂

    5. Ja jeg hadde også en sånn oppskrift på en sjokoladekake med kefir! og den var såååå myk og god..og holdt seg lenge!! Flott tips!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg