Kjempegode boller

Denne oppskriften er litt annerledes enn den jeg pleier å bruke. I tillegg til dette som står her bytta jeg ut noe av melka med en fløteskvett som sto i kjøleskapet. Jeg lagde en og en halv porsjon av dette som er oppgitt under og da ble det 18 kjempestore boller med vaniljekrem inni og 18 store boller med rosiner.

INGREDIENSER:
6 dl
melk
200 g smør
200 g sukker
2 egg
1/2 ts salt
1 ss kardemomme
100 g gjær (eller to poser tørrgjær)
ca. 1 kg hvetemel

Smuldre smøret i litt av melet.
Varm melken til ca. 38 grader og rør ut gjæren i denne.
Bruker du tørrrgjær,
som meg,
blandes denne rett i melet.
Rør sammen alle ingrediensene.
Heves ca. 45 min,
til dobbel størrelse.
Eeeeeh, jeg glemte deigen litt, resultatet ser du på bildet her.

Bak ut til boller, med eller uten krem inni. Kanelsnurrer, rosinboller, hva du måtte ønske.
Etterheves ca. 30 minutter.

Stekes på 220 grader midt i ovnen, ca. 12-15 minutter.

Lykke til! :o)

10 kommentarer
    1. Nam,nam, får vann i munnen her jeg sitter og ser på de bollene 🙂
      Skal prøve meg på den oppskriften din, håper mine blir og se like gode ut etter steking 🙂

    2. snjupsi: Du får bare prøve deg frem. Kom gjerne med ei tilbakemelding også.
      Selv har jeg aldri brukt spelt. Men jeg brukte lettmelk, pleier aldri ha H-melk i huset. Litt rart, for tenk det er ikke så mange årene siden vi drakk H-melk og da lettmelka kom var den såååå utvanna og rar. Synes iallefall jeg, som aldri har drukket skummamelk heller. ;o)

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg